هشدار جدی فعالان دانشجویی به کودتاگران در پی تشکیل کمیتههای ویژه برای اخراج اساتید:
اساتیدمان را اخراج کنید، تحصن و اعتصاب میکنیم!
. ادامه راه سبز«ارس»: در حالیکه در آستانه شانزده آذر جمع کثیری از دانشجویان راهی بازادشتگاهها و سلولهای انفرادی شدهاند و کودتاگران قصد به راه انداختن موج ارعاب گستردهای در میان دانشگاهیان دارند، بر اساس اخبار موثق دریافتی خبرنگار موج سبز آزادی، كمیتههای ویژهای با همکاری وزارت علوم و مسوولان دولت کودتا در همه دانشگاهها برای بازنشسته كردن اجباری و اخراج اساتید تشکیل شده است. در همین رابطه شنیده شده که به زودی موج جدید اخراج و بازنشستگی اجباری اساتید آغاز میشود. به گزارش خبرنگار موج سبز آزادی فعالین دانشجویی نیز در واکنش به این جریان در حال آماده شدن برای برخورد با این مساله هستند. فعالین دانشجویی هشدار دادهاند که با شروع اخراجها و بازنشستگیها موج اعتصاب و تحصنهای دانشجویی دانشگاههای سراسر کشور را فرا خواهد گرفت.
اما سیر تصفیه اساتید علوم انسانی در دوران دولت بیکفایت نهم و در سال ۸۵ به شکل جدیتری پی گرفته شد. محمود احمدینژاد، در دور اول ریاست جمهوری خود و طی نطقی جنجالی در جمع دانشجویان برگزیده کشور گفت: "دانشجو باید امروز در دانشگاه بر سر رییسجمهوری فریاد بزند که چرا استاد لیبرال و سکولار در دانشگاهها حضور دارد". پس از این موضعگیری صریح احمدینژاد بود که زمینه برای اخراج و بازنشستگی بسیاری از اساتید برجسته کشور فراهم شد. البته محمود احمدینژاد با پشتوانهای محکم و حمایتهای همه جانبه رهبر کشور و حلقه مصباح یزدی بود که دست به چنین موضعگیریهای افراطیای درباره سرنوشت دانشگاهیان میزد. سه سال بعد از آن موضعگیری افراطی احمدینژاد، رهبری طی سخنانی بر مساله ضرورت بازنگری در علوم انسانی تاکید کرد و پس از این سخنان بود که مجددا دور جدیدی از تصفیه اساتید آغاز شد.
پس از ایراد این سخنان اساتیدی همچون سعید حجاریان، محسن كدیور، محمدتقی احمدی، ابوالفضل شكوری، هاشم آقاجری، مسعود غفاری، حاتم قادری در دانشگاه تربیت مدرس ممنوعالتدریس شدند. همچنین اساتید سایر دانشکدهها از جمله دانشکده الهیات، ادبیات و حقوق و علوم سیاسی چون محمد مجتهد شبستری، عالم زاده و علیآبادی، آشوری، سیدعلی آزمایش، حسنعلی درودیان، حسین بشیریه، هادی سمتی، احمد ساعی صفایی، میرجلالالدین کزازی، رضا رییسطوسی و عراقی نیز با عنوان اساتید "غیرممتاز"(!) اجبارا بازنشسته شدند. اساتیدی چون دکتر حسین بشیریه به نقش داشتن در اشاعه تئوریهای «انقلاب مخملی» متهم شدند و انگ توطئهگر به برچسبی برای خلاصی از دست اساتید باسابقه تبدیل شد.
اما دولت کودتا که ترس عجیبی از دانشگاه و دانشگاهیان دارد از بدو ورود خود به مسند قدرت، موج سوم تصفیه اساتید را آغاز کرده است. جرس پیش از این نوشته بود که در ماههای نخستین عمر دولت مستعجل کودتا دکتر محمدرضا ضیاء بیگدل از استاد برجسته حقوق بینالملل در ایران و رییس سابق دانشکده حقوق و علوم سیاسی دانشگاه علامه و از چهرههای برجسته در سطح دانشگاههای کشور با حکم بازنشستگی اجباری مواجه و پس از آن ممنوعالتدریس شد. همچنین پیش از این خبر ممنوعالتدریس شدن دکتر علی آزمایش استاد حقوق جزا و کیفر بینالمللی و دکتر حسین شریفی طرازکوهی، استاد رشته حقوق بشر در دانشگاه علامه طباطبایی توسط سایتها منتشر شده بود. این در حالی است که سال گذشته نیز دکتر محمد محمدی گرگانی، رییس گروه حقوق بشر و دکتر مرتضی مردیها، استاد دانشکده حقوق و علوم سیاسی دانشگاه طباطبایی از تدریس منع شده بودند.
هشدار در مورد این مشی پاکسازی و تصفیه اساتید دانشگاه در این ایام در حالی از سوی برخی منابع آگاه به موج سبز آزادی منتقل شده است که کودتاگران در سیزده آبان با خشونتی عریان به مصاف مردم و دانشجویان آمدند. از سیزدهم آبان تا به امروز هم بر اساس طرحی از پیش طراحی شده به بازداشت گسترده فعالان دانشجویی دست زدند تا به خیال خود دانشگاهها را برای بزرگداشت روز دانشجو از فعالان دانشجویی خالی کنند و بعد از فتح دانشگاه به عنوان آخرین و اصلیترین سنگر، کودتاگران آخرین پرده از سناریوی حذف و تصفیه صدای مخالف از جایگاههای رسمی را به اجرا بگذارند و منتقدین را برای همیشه از دانشگاه بیرون برانند. کودتاگران برای این کار کمیتههایی تشکیل دادهاند و با سخنرانی اخیر رهبری مبنی بر لزوم اسلامیسازی علوم انسانی، مجوز حذف «هر آنکه میخواهند» را نیز دریافت کردهاند.
اما این بار هم صاحبان قدرت مرتکب اشتباهی میشوند که در برخورد با فعالان سیاسی مرتکب شده بودند و آن این گمان غلط است که با گرفتن سرشاخهها میشود بدنه را به سکوت واداشت. این بار بدنه مستقل دانشجویان سراسر کشور خبرهایی را مبنی بر برخورد جدی با کودتاگرانی که سعی در حذف و تصفیه اساتید داشته باشند منتشر کردهاند. بر اساس اطلاع خبرنگار موج سبز آزادی، بدنه دانشجویی در دانشگاههای سراسری و آزاد برنامهریزیهایی به این منظور انجام دادهاند و در صورت وقوع این اتفاق، موج اعتصابات گسترده و تحصنها در دانشگاههای سراسر کشور آغاز خواهد شد.
این اتفاقی است که بیست و پنجم خرداد و پس از آن نیز رخ داد. این «مردم» بودند که به خیابانها آمدند تا رایشان را پس بگیرند. حالا هم این «دانشجویان» هستند که نخواهند گذاشت اساتیدشان قربانی سیاستهای دولت کودتایی احمدینژاد شود. آنها پررنگتر از همیشه در صحنه خواهند بود تا نشان دهند دستگیری فعالان دانشجویی هم تاثیری بر بدنه جنبش دانشجویی نخواهد داشت، همانطور که حبس و تبعید و شکنجه فعالان سیاسی باعث نشد جنبش سبز به محاق رود.
0 نظرات:
ارسال یک نظر